ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Τα ιδανικά κρασιά για όσους προσέχουν τις θερμίδες

Συνήθως οι διαίτες προβλέπουν 1-2 ποτήρια τη βδομάδα. Προσέχοντας τις θερμίδες, μπορεί τα ποτήρια να διπλασιαστούν. Προσοχή όμως: ένα ποτήρι = 125ml.

Κόκκινα κρασιά:

Ποια να παραγγείλεις: Σύμφωνα με την Tanya Zuckerbrot, δημιουργό της δίαιτας “the F-Factor Diet”, τα κόκκινα κρασιά, τα οποία αγαπούν τη γραμμή σου είναι τα Merlot, Pinot noir και τα ροζέ. Με μόνο 88 θερμίδες, 3 γραμμάρια υδατανθράκων και μόλις 1 γραμμάριο ζάχαρης το ποτήρι, θα εξασφαλίσουν μόνιμη θέση στην κάβα σου.

Ποια να αποφύγεις: Καλό θα ήταν να ξεχάσεις τα κρασιά Marsala και Sherry, όμως. Ένα μόλις ποτήρι από αυτά τα κρασιά περιέχει 164 θερμίδες, 14 γραμμάρια υδατανθράκων και 8 γραμμάρια ζάχαρης!

Δείτε εδώ τη γκάμα σε ροζέ οίνους.

Λευκά κρασιά:

Ποια να παραγγείλεις: Τα καλύτερα και πιο διαιτητικά λευκά κρασιά είναι τα Chardonnay, White zinfandel και τα Sauvignon Blanc, αφού περιέχουν 85 θερμίδες, 2,6 γραμμάρια υδατανθράκων και 1 γραμμάριο ζάχαρης το ποτήρι.

Ποια να αποφύγεις: Αν προσέχεις τη σιλουέτα σου, θα σου προτείναμε να μην παραγγείλεις κάποιο πολύ γλυκό κρασί, όπως το Riesling ή το Moscato, καθώς αυτά έχουν την τάση να περιέχουν πολύ παραπάνω θερμίδες από όλα τα υπόλοιπα. Ενα μόνο ποτήρι μπορεί να περιέχει μέχρι και 160 θερμίδες, 12 γραμμάρια υδατανθράκων και 8 γραμμάρια ζάχαρης! Δεν τρώμε κανένα γλυκό καλύτερα;

πηγή: olivemagazine.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *